Yasuragi är Europas bästa Luxury Resort Spa

Det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi strax utanför Stockholm har tilldelats Best Luxury Resort Spa i Europa av World Luxury Spa Awards.


Yasuragi erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar. Foto: Markus Crépin

– Det är en stor ära för oss på Yasuragi att få ta emot ett så prestigefyllt pris. Särskilt som vi den 1 januari i år öppnade vårt helt nya japanska bad efter åtta månaders ombyggnation. Vårt nya bad har fokus på upplevelse, återhämtning och inspiration. Vårt förhoppning är att vi nu kan nå ut till än fler spa- och affärsgäster över hela Europa, säger Jimmy Myhrinder, chef för det japanska badet på Yasuragi.


Den nya japanska onsenanläggningen är skapad av arkitekterna på DAP. Resultatet är en asymmetrisk version av en japansk kejserlig innergård. Mittpunkten är vattenytan, runt vilken flera små hus av stilren betong är belägna. I dessa finns olika välgörande uppleveler, där växlingen mellan kallt och varmt är i fokus med allt från salt ångbastu till kolsyrekälla, regnduschar och kallkälla.

– Att vinna utmärkelser är fantastiskt, men är aldrig vårt främsta mål. Uppmärksamhet på kärnan i vårt varumärket och att nå ut till fler människor i världen är dock viktigt, särskilt när varumärkets största drivkraft är att få folk att må bra. När vi mår bra är det lättare att göra gott för andra och miljön, säger Sunniva Fallan Röd, vd för Yasuragi.


Det är spagäster som röstar fram vinnarna i tävlingen och kriterierna är uteslutande baserade på service excellence. Målsättningen med utmärkelserna är att ge seriösa och bra spaanläggningar erkännande samt att ge personalen det erkännande de förtjänar och slutligen ytterligare höja servicestandarden inom spa-industrin.