Vuxenkontakt ska skapa lugn påsk

Efter erfarenheter från februarilovets oroligheter presenterar Trygg i Västra Hisingen nu olika aktiviteter för unga i Biskopsgården. Trygg i Västra Hisingen är ett samarbete mellan stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen och polisen.


Utgångspunkten för aktiviteterna är att ungarna ska ha roligt och något att göra, istället för att hänga på torget hela påsken.

– Det känns bra att vi satsar stort och samordnar aktiviteter med föreningar, nattvandrare, bostadsbolag, staden och andra aktörer i Biskopsgården. Det är så viktigt att unga i Biskopsgården känner att vuxna finns för dem och att vi bryr oss. Därför mobiliserar vi såklart även engagerade föräldrar som vill hjälpa till, säger Anna Lindeborg, utvecklingsledare Trygg i Västra Hisingen.


Stadsdelen satsar brett och öppnar fritidsgårdar, skolor och andra lokaler, bemannar dem med vuxna och erbjuder aktiviteter för olika åldrar. Hiphop-festival på Vårvindens fritidsgård, spelmöjligheter och häng på Ryaskolan, gratis bio och Laserdom på kvällarna är några av alla möjligheter till gemenskap som ungdomarna får. Dessutom kommer stadsdelens nya husbil att göra sin premiärtur. Fylld med dricka, kaffe, bullar och annat gott ska den finnas på Länsmanstorget med möjlighet att dra vidare och följa efter strömmen.


– Just att det är vuxna på plats är oerhört viktigt för att skapa trygghet. Vi strävar efter att tillgodose både barnens rätt till en aktiv och meningsfull fritid, och alla invånares rätt att känna sig trygga i sitt område, säger Anna Lindeborg.