VM-deltävling i enduro avgörs i Skövde

​I slutet av juli är det dags för motorfest i Skövde igen. Då genomförs en av VM-deltävlingarna i enduro med den lokala föreningen FMCK som värd. Dessutom lanseras den nya tävlingen Billingen Enduro Challenge i direkt anslutning till VM-tävlingen.


#endurovm #vmienduro #motorfest #skövde
Det blir motorfest i Skövde när en av deltävlingarna i VM i enduro avgörs där i juli. Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

En av de åtta VM-deltävlingarna i enduro kommer att genomföras i Skövde 24–25 juli 2020. Arrangerande klubben FMCK förväntar att 200 åkare från världseliten kommer till Skövde och tävlar. Dessutom beräknas 30 000–35 000 besökare till tävlingen.


Direkt efter blir det också premiär för den nya tävlingen Billingen Enduro Challenge, där ambitionen från FMCK är att skapa en årligen återkommande tävling i Skövde. Målbilden är 600 startande och loppet kommer att äga rum söndagen den 26 juli.


– Vi är stolta över att vi fått förtroendet att denna gång arrangera en VM-deltävling. Vi fick mycket god respons efter EM-deltävlingen 2018 och inte minst kring det mycket centralt belägna arrangemanget, så det kommer vi även fortsättningsvis att ta fasta på, säger Jesper Eriksson, tävlingsansvarig från arrangerande klubben FMCK.

Efter FMCK:s arrangerande av EM-deltävlingen sommaren 2018 har diskussioner pågått med det nationella förbundet SVEMO och det internationella förbundet FIM (Federation International Motorcyclisme) om att skala upp till en VM-tävling. Nu står det alltså klart att FMCK fått förtroendet från FIM att arrangera den sjätte deltävlingen i VM i enduro 2020.


– Vi är glada att fortsätta vårt samarbete med Skövde och FMCK kring internationella tävlingar utifrån det goda värdskapet som uppvisades 2018. Vi kommer också att jobba tillsammans med FMCK kring miljöaspekterna i arrangemanget för att minska onödig miljöpåverkan, säger Robert Svensson från SVEMO.