Vinterdröm återintar Malmö Folkets Park

8,9 kilometer ljusslingor och 2 000 snöbollar av tyll – Vinterdröm är tillbaka i Malmö. I Folkets park presenteras en gnistrande vintersaga där besökare kan möta sagofigurer, gå på paketvandring och njuta av den upplysta parken. I år finns dessutom två olika isbanor att åka på, en skridskoslinga och en vinterskatepark.

Malmös vintrar är ofta snöfattiga men det hindrar inte Folkets park från att förvandlas till en gnistrande, snöklädd vinterdröm där det går att åka skridskor.
Malmös vintrar är ofta snöfattiga men det hindrar inte Folkets park från att förvandlas till en gnistrande, snöklädd vinterdröm där det går att åka skridskor. Foto: Pierre Ekman, Malmö Stad

Malmö Folkets park har förvandlats till ett vinterlandskap fyllt med granar, upplysta paket, isbanor och invånare från sagornas värld. Fem av paketen ingår i en paketvandring och innehåller lokal seriekonst. Vinterlandskapen och deras invånare baseras på ”Sagan om Vinterdröm” ett narrativ speciellt framtaget för evenemanget.


– Det blir ett kärt återseende med alla sagofigurer. Vättarna har fått en egen labyrint som besökarna kan gå in i och vi har en serieutställning som gömmer sig i fem av paketen runt om i parken, säger Finn Hallgren, projektledare för Vinterdröm.

Dessutom kommer besökarna att kunna åka skridskor på totalt 2 500 kvadratmeter isbana som installeras på Parktorget och Plaskdammen. Varannan söndag ordnar Friluftsfrämjandet skridskolek för den som aldrig åkt tidigare eller behöver förfina sina skär.


– I år vill vi främja en aktiv vinter med rörelse och puls för alla åldrar, dessutom byggs det en Vinterskatepark i regi av Bryggeriet i Ridhuset. Så det ska inte vara något problem att hålla värmen i år, säger Petra Elmquist, t f verksamhetsledare i Folkets Park.

Vinterdröm pågår 28 november till 27 februari 2022 och är helt gratis. Arrangemanget riktar sig till alla åldrar och det finns skridskor att låna på plats.


I en annan del av Malmö, på Stortorget, kommer Vinterspelen att pågå under skolornas jullov. Det blir tredje gången gillt för denna spelfestival för barn och unga som bjuder in till spel av alla dess slag samt workshops, streaming, prova-på och mycket annat.