Storsatsning på vinterbelysning i Södertälje

700 000 ljuskällor i vackra och roliga former lyste upp Södertäljes stadskärna förra vintern. Med en stadspark full av belysta djur som ekorrar, hjortar och renar, träd som skiftade från vitt till rött ljus vid jul och en ljusfontän på gågatan blev det en succé som fick besökare från när och fjärran att ta sig in till staden och uppleva ljusspelet.


#södertälje #vinterbelysning #SödertäljeVinterljus
Under Vinterbelysningen befolkas Södertäljes stadspark av belysta djur. Foto: Södertälje City.

Förra årets satsningen som Södertälje kommun, fastighetsägarna och Södertälje City låg bakom var den största på fem år. I år upprepas den och Vinterbelysningen tänds officiellt fredagen den 29 november kl. 15:20, till tonerna av gospelsång från All Saints Gospel.


– Samarbetet med fastighetsägarna och kommunen lyfte verkligen stadskärnan. Det blev mer liv och rörelse där vi lyste upp och exempelvis Stadsparken blev mycket mer av en mötesplats. Vi jobbar nu hårt med nya överraskningar, och vi kommer avslöja fler nyheter i takt med att vi närmar oss tändningen, säger Aljoša Lagumdžija, centrumchef på Södertälje City.

En nyhet för i år är att granen i mitten av Stora Torget kommer få betydligt fler ljuskällor än tidigare, när varje gren lindas med belysning.


– Det kommer bli en riktig wow-gran som heter duga! Dessutom kommer granarna också få stora stjärnor i toppen, något många har saknat, säger Tomas Lindgren, parkingenjör på Södertälje kommun.


Vinterbelysningens nyheter kan följas på Facebook-evenemanget Vinterbelysningen Tänds där södertäljeborna också uppmanas att dela sina favoritbilder från tidigare år på sociala medier.