Veteraner intar Göteborg

Göteborg kommer att stå värd för veteran-VM i friidrott 2022. Det blev klart i samband med årets veteran-VM i Málaga, Spanien. Göteborg kandiderade mot finska Tammerfors och L’Aquila i Italien.


Representanter från Svenska Friidrottsförbundet, Göteborgs Friidrottsförbund, Göteborg & Co och landslaget firar att veteran-VM avgörs i Göteborg 2022.

Representanter från Svenska Friidrottsförbundet, Göteborgs Friidrottsförbund och Göteborg & Co tog emot beskedet på plats i Málaga, där beslut om framtida arrangörer fattas i samband med mästerskapet. Göteborg fick ett stort antal fler röster än övriga kandidater.


– Vi har under veckan träffat delegater från hela världen för att marknadsföra vårt koncept inför omröstningen. Vi tror att en avgörande faktor var vår erfarenhet av att genomföra stora internationella evenemang och det starka samarbetet vi har mellan stad och förbund, säger Åsa Borvén, event manager på Göteborg & Co.

Veteran-VM i friidrott är ett stort evenemang som pågår under två veckor med omkring 8 000 deltagare. De tävlande är alla över 35 år och kommer från över 100 nationer. Med deltagare och deras medresenärer räknar arrangörerna att runt 20 000 inresande gäster kommer att komma till Göteborg. Världsmästerskapet är planerat till 17–27 augusti 2022.


– Det ska bli fantastiskt roligt med veteran-VM i Sverige! Intresset för master-idrottandet är på stark frammarsch, så timingen känns kanon. Vi ser också att det här mästerskapet kommer att omfamnas av och inspirera hela friidrotten, ung som gammal, säger Stefan Olsson, generalsekreterare på Svenska Friidrottsförbundet.

Sverige har arrangerat veteran-VM en gång tidigare – i just Göteborg 1977. Läs mer om Veteran-VM 2022 i Göteborg på http://masters2022.com/