Vattenlek på land vid stängt bad

I sommar arrangerar Helsingborgshem olika aktiviteter för barn och unga på grönområdet vid det stängda Drottninghögsbadet. Aktiviteterna är gratis för alla och pågår varje dag klockan 10–18 fram till den 25 augusti.


Många av aktiviteterna vid Drottninghögsbadet är vattenrelaterade och kanske blir det då även någon spontan nerblötning av förälder. (Bilden är inte från Drottninghög). Foto: Rudy Anderson, Pixabay

Drottninghögsbadet, som är en populär mötesplats i bostadsområdet Drottninghög i Hlesingborg, fick tidigare i sommar stänga för säsongen på grund av en vattenläcka.


– Det känns roligt att kunna erbjuda våra hyresgäster och övriga helsingborgare ett alternativ när vi var tvungna att stänga badet. Många av aktiviteterna är vattenrelaterade, så trots att poolen är stängd resten av säsongen går det att svalka sig på Drottninghög, säger Hanna Johansson, chef för Drottninghögsbadet.

Några av alla aktiviteter som erbjuds är vattenhinderbana, minigolf, vattenrutschkana och utomhusträning. Deltagande i aktiviteterna sker under eget ansvar, men personal från Helsingborgshem finns på plats varje dag för att se till så att alla trivs.


Aktiviteterna varierar under de sju veckorna och schemat uppdateras löpande.