Världsrekordförsök under innebandyturnering

Världens största innebandyturnering är just nu i full gång i Uppsala. Storvretacupen ordnas för 24:e året men det är första gången Uppsala kommun stöttar idrottsföreningarna genom partnerskap.Storvretacupen kännetecknas av jämställdhet, starka upplevelser och av sportslig och social utveckling genom att barn och ungdomar i åldrarna 8-19 år från både Sverige och utlandet umgås och tävlar tillsammans. I år är det 740 lag som har anmält sig till innebandycupen. Det innebär att den närmar sig visionen om 1 000 lag år 2020. Lag från hela Sverige och från länder som Singapore, Ryssland, Ukraina och Italien deltar.


I november fattade Uppsala kommun beslut om att utöka sitt stöd till föreningar som vill ordna idrottsarrangemang för barn och ungdomar, som till exempel Storvretacupen, genom partnerskap. Partnerskapet innebär att kommunen hjälper föreningar säkerställa att det finns idrottsanläggningar för spel, skolor för övernattning, matbespisningsmöjligheter, lokalvård och transporter. Kommunen hjälper även till med kommunikationsinsatser och bidrar ytterligare genom att minska avgifterna för övernattning i skolor och hyra av matbespisning.


I samband med cupen ska ett världsrekordförsök i livesändningar göras då målet är att livesända samtliga matcher och även göra dem tillgängliga att se på och ladda ner i efterhand.

Initiativtagare till världsrekordförsöket är Solidsport, en plattform för användargenererat sportinnehåll, tillsammans med Storvreta IBK som arrangerar cupen.


Det är många som är med och bidrar för att göra världsrekordförsöket möjligt, inte minst alla hundratals filmare som står bakom kamerorna. Många av filmarna bor i Uppsala och spelar i olika föreningar i Uppsala med omnejd.


– Internetuppkopplingen i hallarna är en viktigt del där Uppsala kommun bidragit på ett fantastiskt sätt under förberedelserna inför cupen, säger Fanny Wallén, projektledare på Solidsport. Nu håller vi bara tummarna för att allt fungerar under hela cupen.