Vansbrosimningen tjuvstartar med uppfriskande vintertävlingar

Vinterbad och vintersimning har slagit igenom stort och nu hänger Vansbrosimningen på genom att bjuda in till en rekordtidig badpremiär i Västerdalälvens friska vatten.


Vansbro Vintersim tar plats i en bassäng som sågas upp i isen i Västerdalälven.
Vansbro Vintersim tar plats i en bassäng som sågas upp i isen i Västerdalälven. Det blir minst sagt uppfriskande tävlingar för deltagarna. Foto: Vansbrosimningen

Den 19 februari arrangeras den första upplagan av Vansbro Vintersim. Under dagen erbjuds alltifrån dopp i isvak till regelrätta simtävlingar. Efter utfört dopp väntar värmande badtunnor, bastu och Hamam spa för deltagarna.


– Aldrig tidigare har det simmats så tidigt i Västerdalälven. Vi är grymt sugna på att återigen få hälsa vattenälskare välkomna till Vansbro och Vansbro Vintersim blir en liten tjuvstart inför sommarens tävlingar. Vi ser med tillförsikt fram mot att äntligen får arrangera den 68:e upplagan av Vansbrosimningen, säger Tomas Viker, generalsekreterare Vansbrosimningen, i ett pressmeddelande.

Vansbro Vintersim äger rum i Västerdalälven där en ”bassäng” med måtten 8x25 meter sågas upp i isen. Tävlingsdistanserna är 25m bröstsim, 25m frisim, 50m bröstsim, 50m frisim samt 4x25m lagkapp. Alla tävlingar sker med start nere i vattnet.


Dykare och livräddare finns på plats och det är fri entré för åskådare.