Vansbrosimningen ställs in – Satsar på Home Edition

Vansbrosimningen ställer in årets simlopp och erbjuder istället en hemmavariant –Vansbrosimningen Home Edition 2020. Det innebär att du kan simma loppet hemma i din egen favoritsjö – och det gäller som ett officiellt Vansbrosimningslopp.


#vansbrosimningen ##vansbrosimningenhomeedition #vansbrotriathlon #vansbroswimrun
Vansbrosimningen 2020 ställs in och ersätts med Vansbrosimningen Home Edition. Vansbro Triathlon och Vansbro Swimrun kommer dock att genomföras på plats i Vansbro i augusti. Foto: Mickan Palmqvist

Som för alla arrangörer som måste ställa in var det ett tungt, men nödvändigt, beslut för Vansbrosimningen att ställa in årets simlopp.


– Alla vi som arbetar hårt för att skapa magiska ögonblick i Vanån och Västerdalälven vill inget hellre än att välkomna deltagare och publik till Vansbro. Tanken på att inte få göra det i år är mycket ledsam, säger Tomas Viker, generalsekreterare Vansbrosimningen.


Istället satsar man nu på att erbjuda Vansbrosimningen Home Edition 2020. Under hela sommaren erbjuds alla deltagare, både anmälda och ännu ej anmälda, en unik möjlighet att genomföra sitt eget Vansbrosimningen i sin favoritsjö. Loppet gäller som ett officiellt Vansbrosimningslopp och ingår även i En Svensk Klassiker.

När det gäller Vansbro Triathlon med SM på medeldistans samt Vansbro Swimrun är planen fortsatt att loppen ska genomföras på plats i Vansbro. Loppen kommer dock att flyttas fram till helgen den 29–30 augusti.


– Vansbro Triathlons format är mycket mer begränsat och kräver inte alls samma säkerhetsapparat. Därför är det fortsatt vår förhoppning att vi ska kunna genomföra triathlontävlingarna i slutet av augusti, säger Tomas Viker.


Anmälan till Vansbrosimningen Home Edition sker via Vansbrosimningens hemsida.