Vandrarhem köper badhus

Bergs Hyreshus AB har sålt badhuset i Ljungdalen till Eva Gyllensvaan som driver STF vandrarhemmet beläget intill. Överlåtelsen gjordes för att säkerställa att badhuset även i fortsättningen kommer att vara öppet för allmänheten och turismen i området.


Eva Gyllensvaan framför Ljungdalens badhus som hon sneglat på i fyra år och nu förvärvat från Bergs Hyreshus AB.

Eva Gyllensvaan framför Ljungdalens badhus som hon förvärvat från Bergs Hyreshus AB

– Jag är oerhört glad att vi har hittat en så bra lösning för badhuset i Ljungdalen. Eva är en del av turistnäringen i området och det ger alla chanser till vidareutveckling av turistdestinationen Ljungdalen. Dessutom ger det en ökad tillgänglighet till badet och idrottshallen för de som är fast boende i området, säger Hans Green, vd Bergs Hyreshus AB.


Nya ägaren Eva Gyllensvaan berättar att den närmaste tiden är badhuset öppet tre dagar i veckan för de som vill komma och duscha, basta, bada samt ha möjlighet att lämna in tvätt. Det kommande året innebär arbete med ritningar och projektering för att ta itu med renovering och utbyggnad för verksamhetens framtida utveckling.


– Det är både spännande och skrämmande att ta över en gammal idrottsanläggning som har betytt mycket för byn, stugägare och turister i Ljungdalen. Jag ser att det finns möjligheter att fortsätta driva badhuset och förlitar mig på att jag framöver ska kunna ta del av kommunens kunskaper och tekniska kompetens när det behövs. Mina planer är att fortsätta att utveckla anläggningen för att vi ska ha tillgång till motion och hälsa för alla även i framtiden, säger Eva Gyllensvaan, ägare STF Ljungdalens Vandrarhem.

Under hösten blir det även olika träningspass i anläggningen, allt från styrketräning och yoga till zumba och rena konditionspass.