Våga testa nytt!

12 april är det dags för konferensen Publika parker och trädgårdar i Helsingborg. Årets tema är Våga testa nytt! och handlar om hur nydanande och inspirerande inslag och aktiviteter i offentliga park- och stadsmiljöer kan väcka invånarnas nyfikenhet och engagemang.


Konferensen arrangeras för elfte gången och ger en chans för de som jobbar med publika park- och trädgårdsanläggningar att möta både svenska och internationella kollegor. Arrangörer är Tankesmedjan Movium vid SLU tillsammans med Helsingborgs stad och Malmö stad, som alternerar värdskapet.

– I år handlar konferensen om att våga. Vi lever i en omvärld i ständig förändring och vi behöver alla fundera på hur vi utvecklar våra parker och trädgårdar på bästa sätt. Att testa nya lösningar är såklart lite skrämmande men om vi inte vågar försöka så lyckas vi inte. Jag ser verkligen fram emot att ta del av spännande exempel på nya lösningar från olika delar av Europa, säger konferensens moderator Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare i Helsingborg.


Helsingborgs stad bidrar med två inslag under konferensen. Framtidschef Micco Grönholm berättar om vikten av att våga göra fel för att hamna rätt och landskapsarkitekterna Johanna Elgström och Sara Schlyter berättar om utvecklingen av Helsingborgs nya havsbad och stadens urbana bad.