Värmdö Ridklubb är Årets ridskola

Värmdö Ridklubb är Årets ridskola 2019 och är en klubb som vill växa. Kön till ridskolan skulle kunna fylla 25 nya ridgrupper berättar ordförande Åsa Lindblom, som hoppas på en ny anläggning i julklapp.


#åretsridskola #värmdöridklubb #svenskaridsportförbundet
Att ha blivit utsedda till Årets ridskola glädjer alla på Värmdö Ridklubb, här representerad av ridlärarna Angelica Bärlund på Sandalwood, Millan Trädgårdh på Lea For U, Isabelle Gothenbypå Fabiano och Andrea Eriksson på Against all Odds samt stående från vänster Isabelle Falk, stallpersonal, Åsa Lindblom, ordförande och Katia Toledo, stallpersonal. Foto: Svenska Ridsportförbundet

Hästar som får vara hästar, erfaren och välutbildad personal och en stark idealitet, är grunderna i Värmdö Ridklubbs vinnande verksamhet. Den 27 november får de ta emot utmärkelsen Årets ridskola på Ryttargalan i Stockholm. Priset är ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor.


– Att vi tillsammans får ta emot utmärkelsen som Årets ridskola för allt arbete som görs varje dag känns underbart. Det visar att hårt arbete lönar sig och att ideell verksamhet fortfarande är ett framgångskoncept i Sverige 2019, säger ordförande Åsa Lindblom.

Nomineringen lyder: En ridskola i toppklass där alla trivs och utvecklas, både hästar och människor. Här är säkerhet ett honnörsord, utbildad personal en självklarhet och ridskolehästarna i givet centrum. Med värme och gemenskap, tydliga mål och en urstark idealitet övervinner ridklubben hinder och formar en föredömlig verksamhet. Inte konstigt att kön hit ringlar lång.


Engagemanget hos Värmdö Ridklubb vilar på trygghet och strävan efter att alla ska trivas. Den föreningsdrivna ridskolan finns på kommunägda Evlinge Gård öster om Stockholm. Här finns prova på för de minsta, ridning för ryttare med funktionsvariation, specialgrupper för dem som vill mer och ett medryttarsystem för rutinerade elever som vill prova på att ha egen häst, men kanske inte har råd.

– Värmdö Ridklubb står för en målmedveten och utmärkt satsning för att erbjuda ridsport för alla – hela livet, säger Markku Söderberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion som står bakom priset tillsammans med Folksam.


Åsa Lindblom började på ridskolan 1974 och i mitten av 1980-talet hade klubben en av Sveriges modernaste ridanläggningar. Nu behöver anläggningen rustas och ett nytt ridhus måste till för att möta moderna krav för både hästar och människor. Tack vare ett positivt samarbete med Värmdö kommun finns det hopp.

– Det finns långt framskridna planer på en ny anläggning och vi hoppas vi får klarhet snart och kanske redan till jul. Med ytterligare ett ridhus skulle vi kunna ta emot ännu fler elever. Det vore verkligen pricken över i:et! säger Åsa Lindblom.