Uppskattat ljus i Norrköping

Den tredje upplagan av Norrköping Light Festival var den mest omfattande någonsin och arrangörerna är mycket nöjda med det stora intresset som varit.13 fantastiska ljusinstallationer skapade av konstnärer från hela världen har kunnat beskådas utmed Motala Ström och Industrilandskapet. Tio av installationerna var nya och tre återkommande. Mattias Persson, evenemangsansvarig på Upplev Norrköping, berättar att det var en otrolig bredd på konstverken där en av de viktigaste gemensamma nämnarna var gemenskap och samhörighet.


Närmare tusen personer har gått de guidade turerna, en ökning mot tidigare år. Dessutom har väldigt många gått promenaden på egen hand och många fina bilder på Norrköping har publicerats i social medier.

Den nya startplatsen för promenaden, Carl Johans Park, har varit perfekt då den välkomnat alla pendlare till Norrköping med installationen "Today I Love You".


Samtidigt med Norrköping Light Festival tändes en av världens största adventsljusstakar.


– Adventsljuststaken på Värmekyrkans tak är ett trevligt inslag i Norrköpings stadsbelysning och ett fint komplement till Norrköping Light Festivals övriga ljusinstallationer, säger Robin Bohlin, evenemangskoordinator på Upplev Norrköping.

Nu tar arrangörerna nya tag och hoppas att Norrköping Light Festival 2018/2019 blir minst lika bra.