Uppsagd discgolfpark är världens bästa bana

Järva DiscGolfPark i Stockholm har utsetts till världens bästa discgolfbana. Rangordningen baseras på över en miljon betyg som spelare runt om i världen har givit över 9 000 banor registrerade i discgolf-appen UDisc. 


#järvadiscgolfpark #discgolf #udisc
Världens bästa discgolfbana finns i Järva i Stockholm. Det är dock osäkert om det blir mer spel på banan, som i år firar 25 år, eftersom Stockholms stad sagt upp avtalet. Foto: Låt Parken Leva

UDisc är världens största discgolf-app och Professional Disc Golf Associations officiella app. 

Förra året erkändes discgolfsporten av IOC, Internationella Olympiska Kommittén och det är en snabbt växande rekreationssport. I Finland, till exempel, har discgolf gått om ishockey i antalet utövare och är nu näst störst efter fotboll. Många av av de utländska besökarna på Järva kommer från Finland.


– Vi tackar UDisc för utmärkelsen, deras utmärkta jobb och alla spelare som besökte oss och gav oss högsta betyg, säger Mats Löf som skapat parkanläggningen tillsammans med sin bror Jonas Löf. 

Men utmärkelsen till trots kanske det inte blir mer spel på banan. Stockholms Stad har sagt upp avtalet med discgolfparken för att bygga en begravningsplats i området. En ersättningsplats för parken har utlovats men just nu fick inga besked om en sådan. Nätverket Låt Parken Leva har som mål att rädda parken genom att få politikerna att flytta begravningsplatsen till en alternativ plats i närheten.


– Järvas position inom discgolfen kan jämföras med legendariska golfbanor som Augusta i USA eller S:t Andrews i Skottland, men de är bara för rika. Jag som Tenstabo är stolt och tacksam över vår park här som är öppen för alla, säger Björn Erdal från nätverket Låt Parken Leva.