Vem vinner Träffpunkt Idrott-priset 2020?

17–19 mars är det åter dags för mässan och mötesplatsen Träffpunkt Idrott i Göteborg och det är hög tid att lämna in bidrag till Träffpunkt Idrott-priset. Priset, som instiftades 2018, uppmärksammar innovationer i Sverige och Norden för att driva utvecklingen framåt inom idrott, fritid, hälsa och bad, som i sin tur bidrar till ett friskare och mer integrerat samhälle. 


#träffpunktidrottpriset #träffpunktidrott
Träffpunkt Idrott-priset delades ut första gången 2018. Då gick juryns pris till Naturis – NiceRink och besökarna röstade fram Simborgarmärket. Foto: Emmy Jonsson, Svenska Mässan

Två priser delas ut under mässan, ett pris som beslutas av prisjuryn och ett pris som mässbesökarna får rösta fram. Priserna tilldelas de mest innovativa produkterna bland de anmälda bidragen. Vid bedömningen kommer juryn att ta särskild hänsyn till produkternas egenskaper ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv och produkter som kan underlätta i det dagliga arbetet. Det finns även möjlighet för juryn att dela ut hedersomnämnanden till intressanta produkter som man finner värda extra uppmärksamhet.


De produkter som anmäls till priset måste finnas på plats i utställarnas monter under hela mässan, vilket gör det möjligt för besökarna att ta del av dem och få mer information.

Alla godkända tävlingsbidrag presenteras på träffpunktidrott.se och de bidrag som går vidare och blir nominerade avslöjas i slutet av februari. Prisvinnarna offentliggörs under prisutdelningen onsdagen den 18 mars kl. 16.00 på Öppna scen på mässan.


Kompletta tävlingsregler samt anmälningsformulär finns på träffpunktidrott.se och sista anmälningsdag för tävlingsbidrag är 7 februari.