ÖSK Fotboll startar telefonlinje för äldre

Örebro SK är en aktiv del av samhället och klubben driver sedan tidigare flera olika sociala projekt. Nu har de dessutom startat en telefonlinje, ÖSK-linjen, för personer över 70 år som känner sig ensamma under denna tid av mer eller mindre isolering.


#öskfotboll #ösklinjen #socialtprojekt #telefonlinje
ÖSK-linjen är till för att bryta ensamheten hos dem som är över 70 år. Sex timmar i veckan är linjen öppen för den som vill prata en stund om fotboll eller livet i stort.

– Runt vår klubb finns flera hundra fantastiska människor och eldsjälar, vars ideella insatser betyder otroligt mycket för vår förening. Många av dem är äldre och för dem fyller klubben en stor och viktig funktion, då många av dem har sin identitet och sitt sociala liv runt klubben. Den gemenskap som finns runt ÖSK är viktig som samhällsfunktion och ur ett folkhälsoperspektiv, säger Simon Åström, vd Örebro SK Fotboll på deras hemsida.

Att sitta ensam kan vara svårt i alla tider men särskilt nu när många kanske också bär på en oro. För att bryta ensamheten kan de som är över 70 år ringa ÖSK-linjen för att prata en stund om såväl ÖSK och fotboll som stort och smått. Linjen är öppen tisdagar, onsdagar och torsdagar klockan 10.00–12.00 och numret är 019–16 73 00.


– I dessa tider är det viktigt att vi går samman och hjälps åt. Det är så många som är utsatta av allt det som händer just nu. Vi tror inte att vi i ÖSK kan förändra världen, men alla insatser räknas. Vi har den senaste veckan jobbat intensivt med en rad åtgärder för att hantera klubbens situation, men lika intensivt med att titta på vad vi kan göra för de som finns runt omkring oss. En av insatserna vi gör är ÖSK-linjen, och det känns fint att såväl spelare, tränare och kontorspersonal vill vara med och bemanna linjen, säger Simon Åström.


ÖSK-linjen kommer att utvärderas under projektets gång och klubben hoppas på att det kan bli en långsiktigt satsning.