Täby bygger ny simhall

Kommunfullmäktige i Täby kommun har fattat genomförandebeslut om att bygga Täby simhall som Norconsult har ritat från skiss till färdig byggnad. Simhallen blir en modern friskvårdsanläggning med beräknad byggstart 2020.


Täbys nya simhall kommer att inrymma vattenaktiviteter för alla kommunens invånare.

Täby simhall är en nybyggnation på 10 700 kvm placerat nära nya stadsdelen Täby Park. Simhallen är utformad som en modern och flexibel friskvårdsanläggning med något för alla berättar uppdragsledare Malin Ahlstedt.


Besökarna kommer att få tillgång till en tävlingsbassäng på 50 x 25 meter med läktare, två undervisningsbassänger med höj- och sänkbar bassängbotten, ett familjebad med vattenrutschkanor med tio meters fallhöjd. I badhuset finns även ett gym samt en servering för besökarna i direkt anslutning till bassängerna.

Anläggningen kommer att inrymma vattenaktiviteter för alla från baby till senior, vattenträning och simning för motionärer, simundervisning för skola, friskvård och rehabilitering, föreningsliv, och så förstås för hela familjen med rekreation, träning och lek.


– De stora bassängrummen får en stabil och lugn tyngd genom högblanka svarta terrazzofasader, medan de övriga delarna får ett expressivt uttryck genom vita glimrande bakbelysta fasader som annonserar badet mot entrétorget och förbipasserande i staden. Insidans färgsättning är varm och välkomnande, säger uppdragsledare Malin Ahlstedt.

Projektet är en utförandeentreprenad och i höst kommer entreprenör upphandlas. Anläggningen är projekterad så att den uppnår Miljöbyggnad Silver.