Sweden Outdoor Festival ställer in och ställer om

Sweden Outdoor Festival som skulle ha gått av stapeln på Billingen Skövde den 26–27 september kan inte genomföras under rådande omständigheter. Arrangören Next Skövde tvingas ställa in årets festival men satsar ändå på att genomföra vissa aktiviteter.


#swedenoutdoorfestival #nextskövde #utomhusmatlagning #billingen
Fullt fokus under SM i utomhusmatlagning på Sweden Outdoor Festival 2019. Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

– Det känns jättetråkigt att även behöva ställa in årets festival, men nu kan vi inte vänta längre med att fatta beslut och därför har styrelsen för Next Skövde beslutat att ställa in festivalen. Däremot har vi försökt att få fram några programpunkter som vi vet är uppskattade och genomföra dem i annan form, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.


Den planerade finalen av SM i utomhusmatlagning kommer att genomföras den 27 september, men utan publik. Finalen kommer istället att live-sändas digitalt. En nyhet för året är Skol-SM i utomhusmatlagning och det kommer att genomföras som planerat den 25 september med lag från tre restaurangskolor i Skövde, Örebro och Ryssby i Småland.

Att själv laga mat utomhus under handledning är en aktivitet som varit mycket uppskattad av festivalens besökare. Den kommer nu att genomföras under två helger i september där det finns möjlighet att boka in sig i mindre grupper och laga mat tillsammans med kocken Mattias Hägg.


Lördagen den 26 september blir det en upplevelselöpning med guide på Billingen som arrangeras av Billingen X-trail.


– Vi hoppas att dessa aktiviteter kommer att bli uppskattade även om de sker i liten skala. Sedan vet vi ju att Billingen har lockat stora mängder av besökare till sitt ordinarie utbud och det är det vi får hänvisa till i år. Men vi ser redan fram emot att komma tillbaka med festivalen i full kraft nästa år, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.