Svenska Golfmuseet satsar digitalt

Hur ser en fjäderboll ut, när byggdes vår första golfbana och vilken svensk var först att nå internationella framgångar? Svenska Golfmuseets utbyggda hemsida gör att Sveriges golfhistoria nu blir mer lättillgänglig.


#svenskagolfmuseet #svenskagolfförbundet #svenskagolfhistoriskasällskapet #landskronagolfklubb
Svenska Golfmuseet går att besöka både fysiskt på Landskrona Golfklubb och digitalt på svenskagolfmuseet.se. Bild: Svenska Golfförbundet

Svenska Golfmuseet invigdes år 2000 och ligger i anslutning till Landskrona Golfklubb. Museet drivs av stiftelsen Svenska Golfmuseet, som bildats av Svenska Golfförbundet, Svenska Golfhistoriska Sällskapet och Landskrona Golfklubb. Museets fysiska utställning ska byggas om helt med planerad invigning år 2022. I väntan på det satsar museet på att utveckla sin digitala kommunikation.


Golfmuseet har en omfattande samling av föremål och litteratur som nu är digitaliserade och finns tillgängliga på hemsidan. De cirka 3 000 föremålen och 2 500 böckerna har klassificerats för att göra det enklare att hitta det man är intresserad av.


På den uppdaterade hemsidan har även avdelningarna för såväl internationell som svensk golfhistoria utvecklats med mer information, fler berättelser och en utökad beskrivning av golfens utveckling fram till våra dagar.


– Vår förhoppning är att den nya hemsidan ska kunna fungera som kunskapskälla för svenska golfare och läromedel för juniorer och golfgymnasister, säger Göran Nyström, museiintendent.

Avdelningen om den svenska golfens profiler återstår att utveckla, vilket kommer att göras i samband med att den nya utställningen står färdig 2022.