Stor festivalsatsning för Malmös unga

Big Five Festival är en jättefest som turnerar runt om i hela Malmö med allt från en megastor uppblåsbar hinderbana till streetdanceuppvisningar och VR-hjälmar. Festival är en del i Malmö stads satsning på att nå barn och ungdomar med aktiviteter under skolloven.


The Beast hinderbana kommer att finnas på Big Five Festival. Foto: Malmö stad

Big Five festival är ett helt nytt koncept och innehåller massor av aktiviteter. Bland annat en 250 meter lång uppblåsbar hinderbana och ett vinterland, mitt i sommaren.


– När man kommer till festivalen ska varje besökare känna ”Wow, händer det här verkligen i mitt område, får jag verkligen göra allt det här?” Oavsett vilka intressen man har, säger Pella Ström, projektledare Gatukontoret Malmö stad.

Dessutom blir det festivaler i festivalen. Malmö Streetdance Festival bjuder upp till dansfest och Malmö Game festival tar med sig allt från VR-hjälmar till Let’s Dance. Som grädde på moset ansluter lokala arrangörer vid varje festivalplats och skapar därmed ett unikt innehåll för varje tillfälle.


– Det roligaste med Big Five Festival är att få göra den i samarbete med varje område – tillsammans skapar vi världens roligaste sommarlov, säger Pella ström. 


Big Five Festival är gratis och alla oavsett ålder är välkomna. Förutom Malmö stads bidrag har festivalen blivit möjlig med hjälp av det statliga lovstödet. Syftet är bland annat att stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration, motverka segregation och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

Med start 6 juli pågår festivalen sedan under fem helger, fredag till söndag kl 12–19.