STIHL presenterar kraftfull ryggburen lövblås

STIHL presenterar en kraftfull och bekväm lövblås med ny smart start som underlättar för användaren. Den nya lövblåsen har ett steglöst ställbart blåsrör samt ett handtag som reducerar vibrationer tack vare det nya ergonomiska bärsystemet samt inbyggt antivibrationssystem.


Lövblåsen har en ny bärsele och inbyggt antivibrationssystem samt en ökad driftstid tack vare låg bränsleförbrukning. Foto: STIHL

– Den nya selen med S-formade axelremmar i kombination med bröst- och höftsele tillåter ett högt och bekvämt bärläge för både män och kvinnor. Sidostarten SmartStart har även funktionen Easy2Start som gör att man inte behöver rycka så hårt för att få igång maskinen. Du får en enkel start utan att behöva ta av dig maskinen, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på STIHL.


BR 800 är anpassad för professionella användare för effektiv röjning av löv, skräp och kvistar i stora områden. BR 800 har även en av marknadens lägsta bränsleförbrukning men samtidigt en hög blåskraft på hela 41 Newton. Den låga bränsleförbrukning gör att driftstiden ökar med cirka 20 procent och att mer arbete blir utfört på en tank.

Enkel och verktygsfri justering av både gashandtaget och blåsröret ger optimal och individuellt anpassad ergonomi. BR 800 är smidig att transportera tack vare fästanordningen som gör att blåsröret enkelt kan hakas fast på maskinen. Lövblåsen har även ett hål för en väggkrok för förvaring.


Rekyler minimeras av det nya raka munstycket och det stabila styret.


– Med STIHL antivibrationssystem har vibrationerna reducerats till en av marknadens lägsta, samtidigt som vi har sett till att BR 800 ger blåskraft i toppklass, säger Mats Gustafsson.