Tillfälliga Sportoteket blir permanenta Fritidsbanken

Efter ett 3,5 års socialt investeringsprojekt som Sportoteket, blir nu Fritidsbanken en ordinarie verksamhet inom Sundsvalls kommun som drivs via Kultur- och fritidsförvaltningen. Med Fritidsbanken ingår Sundsvall i en stark familj med många andra kommuner i Sverige.


#sportoteket #fritidsbanken #sundsvall
Ett gäng hockeydamer gör sig redo i omklädningsrummet. Foto: Fritidsbanken

På Fritidsbanken får alla låna sport- och idrottutrustning i 14 dagar. Det ger chans för alla, oavsett plånbokens storlek, att prova på en ny idrott eller sport utan att investera i utrustning. När nu Fritidsbanken blir en permanent verksamhet i Sundsvall firas det idag med nyinvigning och på plats finns bland andra Henric Byström, varumärkes- och kommunikationsansvarig på Fritidsbanken Sverige.


– Vi har idag 95 Fritidsbanker i 85 kommuner runt om i landet och vi har med stort intresse följt Sundsvalls satsning på Sportoteket. Vi är glada och stolta över att Sundsvall nu valt att bli en del av Fritidsbanken och ser fram emot att tillsammans utveckla verksamheten vidare för att ge ännu fler invånare tillgång till en aktiv fritid, säger Henric Byström.

I och med att Sportoteket blir Fritidsbanken ändras också förutsättningarna så att utlån av sport- och fritidsutrustning kan ske till intresserade i alla åldrar. Därmed öppnas större möjligheter för att ge hela familjen möjlighet att prova på en ny aktivitet tillsammans.


– Att ha fått jobba med projektet Sportoteket har varit ett roligt och spännande uppdrag och att nu få ta det vidare som Fritidsbanken och försöka utveckla verksamheten ytterligare blir en häftig utmaning. Med ett brett politiskt stöd, massvis med låntagare och givare i Sundsvall samt starka Fritidsbanken Sverige i ryggen, säger verksamhetsansvarige Per Jutterström optimistiskt om framtiden.