Spel lockar nya besökare till Skövde

Spelstaden Skövde ska utvecklas till att bli en ny besöksdestination. För att leda utvecklingsarbetet har Next Skövde anställt Tau Petersson på halvtid.


I Skövde sysselsätter datorspelsbranschen tusen personer, inte mindre än femhundra studenter studerar dataspelsrelaterade utbildningar på högskolan och det startas mer än tio nya företag inom branschen varje år. Sweden Game Festival som genomförts vid tre tillfällen är ett gott exempel på hur evenemang kopplade till spel kan locka till besök.


När Spelstaden Skövde nu utvecklas ytterligare som besöksdestination kan det framöver stärka Skövdes varumärke och ge underlag för nya unika upplevelser, som lockar nya typer av besökare.

Tau Petersson är en av grundarna till det framgångsrika Skövdeföretaget Stunlock Studios, som förra året pekades ut som det företag som växt snabbast i hela Västra Götaland. Hon kommer att kombinera sin roll som kontorschef där med rollen som destinationsutvecklare.


Tau Petersson sitter också i styrelsen för samarbetsorganisationen Dataspelsbranschen, som samlar och sammanställer dator- och tv-spelsbranschens gemensamma ansvar och frågor och kommunicerar dessa.


– Det ska bli väldigt spännande att tillsammans med många olika aktörer få utforska hur Spelstaden Skövde kan utvecklas till en reseanledning till Skövde, säger Tau Petersson.