Spektakulärt bad blir verklighet

Ett flytande kallbadhus i spektakulär design placerat i Lule älv blir nu verklighet tack vare externa finansiärer. Badet ska vara öppet året runt och beräknas kunna öppna redan i slutet av 2018.– Det känns så otroligt roligt. Vi har jobbat länge och hårt för det här och nu äntligen blir Arctic Bath verklighet, säger delägaren och grundaren Annkathrin Lundqvist.”


Investerarna som går in i projektet är den lokala aktören Peter Engström samt Maarten Raes och Katia De Vil som driver investeringsbolaget CoolPlaces och äger den belgiska resebyrån NORDIC.


– Det här är ett projekt som jag både som privatperson och som yrkesmänniska kan känna stolthet över att få vara med i. Ingen massturism, utan fokus på kvalitet, originalitet och hållbarhet, som kommer att ge en unik och oförglömlig upplevelse. Jag är helt säker på att det blir en framgång, säger säger Maarten Raes.

Arctic Bath var ett av de utvalda företagen i det nationella besöksnäringsprojektet ”Internationella investeringar i svensk besöksnäring – pilot för utveckling av prospekt” som drivits av Invest in Norrbotten tillsammans med Swedish Lapland Visitors Board. Bolaget har fått hjälp med att ta fram ett investeringsprospekt samt stöttning och rådgivning längs hela vägen.


Att det skulle bli en internationell turoperatör som slutligen valde att investera i Arctic Bath var ingen slump.


– Eftersom Arctic Bath är en småskalig verksamhet valde vi redan innan investeringsprospektet togs fram att vi skulle satsa på en målgrupp där vi kunde locka med andra värden än endast en snabb avkastning. Vi såg turoperatörer och reseagenter som en lämplig investeringsprofil, säger Natalie Sidén, projektledare för det nationella pilotprojektet och Investment Manager på Invest in Norrbotten.


Besöksnäringen i Swedish Lapland har de senaste åren blomstrat. Arctic Bath kommer bli en ny reseanledning som lockar internationella besökare världen över.

– Det är reseanledningar som Arctic Bath som vi behöver för att kunna växa ännu mer. Naturnära, småskaliga reseanledningar lockar den internationella gästen till vår region. Där är Arctic Bath ett utmärkt exempel som vi med glädje välkomnar och tillsammans med andra anläggningar i närheten, som Treehotel, får vi en världsprodukt, säger Erika Mattson, vd Swedish Lapland Visitors Board.


– Nu börjar arbetet med att bygga vårt flytande hotell och kallbad och vår ambition är att kunna inviga Arctic Bath den första december 2018, säger Annkathrin Lundqvist.