Solidsport AI-satsar i IFU Arena

Solidsport och IFU Arena i Uppsala har kommit överens om en AI-satsning som innebär att tiotusentals matcher och event kommer att livesändas från arenan via automatiska kameror under 2020–2023.


#solidsport #ifuarena #livestream #idrottsevenemang
Uppsalas största idrottsarena, IFU Arena, kommer att livestreama alla sina idrottsevenemang de närmsta tre åren genom ett samarbete med streamingtjänsten Solidsport. Foto (ej från IFU Arena): Solidsport

Solidsport erbjuder en kostnadsfri streamingplattform för idrottsklubbar och föreningar som via en egen kanal kan livesända event och matcher. Treårsavtalet med IFU Arena innebär att Solidsport installerar en automatisk kamera i IFU Arenas A-hall samt tillhandahåller fem mobila sändningsriggar i övriga hallar. Något som möjliggör att alla idrottsevenemang i IFU Arena kan livesändas via Solidsports plattform.


– AI-satsningarna har än så länge handlat om ganska kostsamma installationer där klubbarna eller arenaägare har behövt stå för notan för att sedan vara låst till en plattform. Vår affärsmodell som alltid har som utgångspunkt att generera pengar till idrotten, har visat sig fungera bra och vi kommer fortsätta på den inslagna vägen även här, säger Tobias Thalbäck, vd Solidsport.

IFU Arena ser samarbetet som en möjlighet att både digitalisera sig, stärka sitt erbjudande mot nya och befintliga partners och generera nya intäkter för att fortsätta utveckla sin verksamhet.


– Solidsport ligger i framkant och erbjuder en innovativ lösning för att livesända sport. Det här samarbetet ger oss en unik möjlighet att både utveckla vår egen verksamhet och samtidigt erbjuda ett helhetskoncept som gör alla inblandade till vinnare, säger Tobias Svensson, vd för IFU Arena.