Sofiero byter ut blommorna mot ljus

När höstmörkret sänker sig tänds ljusen på Sofiero. Årets ljusevenemang har utökats till tre veckor och visar upp en stämningsfullt upplyst park med spännande ljusinstallationer som varieras och byts ut under veckorna. 


#sofieroslottspark #höstljus #ljusevenemang
Den upplysta slottsparken på Sofiero bjuder in till promenader trots höstmörkret. Foto: Stefan Ed

Det som skulle varit 2020 års ljusevenemang på Sofiero har förvandlats till tre veckor långa Höstljus istället för att undvika trängsel. Sofiero slott är vackert upplyst och träden skiftar i rött, blått och lila. Nere i ravinen lyser lampor i takt med stämningsfull musik och i Sagoskogens förtrollande värld kan barnen ge sig ut på reflexjakt.


– Behovet av att göra något tillsammans är större än någonsin. Med Höstljus vill vi erbjuda besökarna ett mysigt promenadstråk och en möjlighet att umgås med familj, släkt och vänner i friska luften, säger projektledaren Matthias Bong.

Ett tjugotal elever från Ljus- och scentekniska skolan i Göteborg har bidragit till utformningen av Höstljus med tre olika installationer.


– Man kan säga att vi byter ut sommarens blommor mot ljus i parken. Det blir en förhöjd känsla med belysta träden och värmande eldkorgar. Varje vecka avtäcks dessutom en ny ljusinstallation, säger projektledaren Matthias Bong.