Snorkeläventyr i Halmstad

Tycker du livet under vattenytan är spännande? Längs Halmstads 45 kilometer badvänliga kust finns många bra snorkelställen. Vid Svärjarehålan i Tylösand finns till och med en 200 meter lång snorkelled.


Lär dig mer om vad som finns under ytan genom att följa Svärjarehålans snorkelled i Tylösand. Foto: Pixabay

Snorklingsleden i Svärjarehålan var en av Hallands första. Syftet är att öka kunskapen om vad som finns under ytan, bara ett stenkast ut i vattnet. Förhoppningen är att det också ska leda till ökat intresse för vår marina miljö och hur vi kan värna om den.


Snorkelleden fungerar som en naturstig, fast i vattnet. Utmed leden finns skyltar med illustrationer och information om några av de vanligaste arterna av djur och alger som kan synas längs leden. Skyltarna sitter på betongfundament med handtag så att det finns något att hålla sig i medan man läser på skylten under vattnet.

Leden är resultatet av ett samarbetsprojekt mellan Halmstads naturskyddsförening, Halmstads kommun och Halmstads dykarskola. Leden har finansierats av LONA-bidrag (Lokala Naturvårdssatsningen), Halmstads naturskyddsförening, Halmstads kommun och med hjälp av hundratals timmar ideellt arbete.