SM-veckan sommar i Halmstad ställs in

SM-veckan sommar 2020 ställs in med anledning av rådande situation och pågående coronapandemi. Det har RF och SVT beslutat i samråd med Halmstads kommun där tävlingarna skulle ägt rum.


#smveckansommar #smveckan #smveckanhalmstad #riksidrottsförbundet
SM-veckan sommar i Halmstad skulle ha genomförts 24–30 juni med SM-tävlingar i 37 olika idrotter men ställs nu in.

Riksidrottsförbundet har tillsammans med Halmstad och SVT analyserat olika alternativ utifrån en dialog med deltagande specialidrottsförbund. Men utifrån den information samt beslut och rekommendationer som finns att tillgå har parterna beslutat att det inte är möjligt att genomföra SM-veckan sommar 2020.


– Att ställa in ytterligare en SM-vecka är ett mycket tungt beslut. Vi jobbade för och hoppades på ett genomförande av en SM-veckan i sommar men i rådande situation har vi inget annat val än att ställa in. Det är fortsatt en allvarlig situation där Riksidrottsförbundet självfallet tar det ansvar vi kan för att bidra till att hålla nere smittspridningen, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Tidigare i år ställdes även SM-veckan vinter in som skulle arrangerats i Luleå och Boden.  Nästa SM-vecka avgörs i Borås den första veckan i februari 2021. Det blir den sydligaste vinterveckan hittills.

– SM-veckan är ett av Sveriges populäraste evenemang som varje år lockar hundratusentals tv-tittare, så därför känns det såklart väldigt tråkigt att inte kunna bjuda SVT:s publik på en av sommarens största höjdpunkter. Men som läget är i Sverige har vi tvingats ta detta oönskade men ansvarsfulla beslut, säger SVT: sportchef Åsa Edlund Jönsson.