SM i triathlon till centrala Linköping

I juni 2019 kommer svenska triathlonmästerskapen över sprintdistansen och stafett att gå i Linköping.Tävlingen är dessutom en av deltävlingarna i Svenska Triathloncupen.

Så här muntert var det på 2018 års prispall på Sprint-SM i Borås. Foto: Visit Linköping & Co/

Tävlingen kommer att gå centralt inne i Linköping med målgång på Stora Torget. Det finns klasser för såväl elit som motionärer och barn.


– Att evenemanget är mitt i stan och att gator och torg används som idrottsarena skapar en härlig folkfest där alla kan vara med. Det är en tight och publikvänlig bana inne i city och evenemanget är helt gratis för åskådarna, säger Viktoria Löfvenborg, eventkoordinator Visit Linköping & Co.

Svenska Triathlonförbundets generalsekreterare Ola Silvdahl är mycket nöjd över att Linköping står som värd för evenemanget.


– Linköping är på framkant när det gäller synen på idrott och föreningsliv. Kommunens idrottspolitiska program ”Aktiv hela livet” är genuint bra och eventet kan ses som ett av flera exempel på när innehållet i programmet genomförs i praktiken, säger Ola Silvdahl.

Linköping Triathlon kommer att arrangeras av Svenska Triathlonförbundet i samarbete med lokalt föreningsliv. Tjejer och killar ges samma förutsättningar och eventet arbetar med hållbarhet ur flera perspektiv.