Slutförhandlingar om Junior-VM i ishockey 2022

Svenska Ishockeyförbundet har för avsikt att inleda slutförhandlingar med Göteborg gällande Junior-VM i ishockey 2022. Målsättningen är att mästerskapet ska äga rum i Scandinavium och Frölundaborg 26 december 2021–5 januari 2022.


Scandinavium i Göteborg är en de tilltänkta arenorna till Junior-VM i ishockey 2022. Foto: Jorma Valkonen

– Vi är mycket glada och stolta över möjligheten att ett så stort internationellt evenemang som Junior-VM i ishockey troligtvis kommer till Göteborg. Evenemanget blir ett fantastiskt skyltfönster för avslutningen av Göteborgs 400 års-jubileum 2021, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.


Junior-VM i ishockey är ett populärt evenemang som lockar internationell publik och TV-sänds globalt i alla ishockeyintresserade länder. I år spelades mästerskapet i Vancouver och senaste gången det hölls i Sverige var 2014 i Malmö. År 2022 är det dags för Sverige igen.

Tio länder deltar i Junior-VM och över 30 matcher spelas. Arbetet med att få mästerskapet till Göteborg har skett i samverkan mellan Göteborg & Co, Got Event, Göteborgs Ishockeyförbund och Frölunda HC.


– Junior-VM är en fantastisk turnering och att få uppleva världens bästa juniorer, nästa generations stjärnspelare, på hemmaplan är en unik möjlighet och förmån. Och förhoppningsvis får vi se några unga göteborgska spelare jaga VM-titeln i Tre Kronor-tröjan, säger Christian Lechtaler, Frölunda HC och Patrik Norrman, Göteborgs ishockeyförbund.