Slottsskogsvallen inspirerar till rörelse redan i entrén

En park som redan i entrén lockar till rörelse, det har Slottsskogsvallen i Göteborg förvandlats till. Den tidigare entréparken har gjorts om till en aktivitetspark som uppmuntrar till lek, dans och idrott. Pandemin satte stopp för en pampig invigning – istället lanseras en film full av rörelseglädje som inspiration.


I entréparken till Slottsskogsvallen i Göteborg möts man av möjligheter till flera olika typer av rörelse och aktiviteter.
Direkt vid ingången till Slottsskogsvallen i Göteborg möts man nu av möjligheter till flera olika typer av rörelse och aktiviteter. Foto: Göteborgs Stad

Entréparken framför Slottsskogsvallen har fått ett helt nytt innehåll. En scen med stort speglande tak bjuder in till dans, yoga och andra aktiviteter, gungor, pingisbord och labyrint är andra exempel på parkens nya innehåll. Här finns skate- och kickbikevänliga områden, en öppen asfaltsyta för olika spel och aktiviteter och enklare löparbanor. De befintliga boulebanorna har också rustats upp.


– Vi har planerat för den här ”nya” parken under flera år och nu äntligen är den klar. Vi hade tänkt oss en storslagen invigning med många föreningar, skolor och andra men på grund av pandemin fick vi tänka om. I stället har vi producerat en kortfilm som visar vad parken kan erbjuda och förhoppningsvis lockar till många besök i parken, säger Dijan Vranjic, projektledare på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Entréparkens nya utseende avgjordes med en arkitekttävling 2018 som Nyréns Arkitektkontor vann med sitt förslag SPEG-LING. Den färdiga parken är en omarbetad version av det förslaget för att rymmas inom projektets budget.


Se filmen om entréparken här.

En syntolkad version av filmen hittas här.