Trist skydd förvandlat till glittrande julgran

Skyddshöljet som sitter runt fontänen i Stadsträdgården i Karlstad har förvandlats till en julgran med glitter, smällkarameller, belysning och stjärna i toppen. Här kan karlstadsborna även lämna julhälsningar till nära och kära.


#karlstad #stadsträdgården #julgran
Från grå anonymitet till gnistrande, glittrande julgran – skyddshöljet runt fontänen har genomgått en rejäl förvandling och lyser nu upp Stadsträdgården i Karlstad. Intill finns en anslagstavla där man kan lämna julhälsningar till nära och kära. Foto: Karlstads kommun (gran) och Svensk Markservice (skyddshölje)

Det var karlstadbon Petra Lilja som hörde av sig till kommunen med ett förslag att klä in skyddshöljet och göra den till en gran. Hon promenerar ofta i Stadsträdgården med sin dotter och de tyckte att det blir mörkt och trist där under hösten och vintern. Så fick de tanken att skyddet runt fontänen har formen av en gran och att den skulle bli fin med lite granris och ljus. Petra skickade in förslaget och några veckor stod granen där.


– Vi tyckte det var en bra idé och har sedan dess försökt skramla i förråd och dra i lite kontakter för att hitta en lösning. Det känns viktigt och bra att vi kunde hitta sätt att muntra upp i dessa tider och granen blev jättefin, säger Anna Mossberg, parkchef på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Med tanke på rådande restriktioner blir julen annorlunda i år. Alla kommer inte att kunna träffa sina nära och kära fysiskt. Därför har kommunen även gjort det möjligt att lämna hälsningar vid den nya granen.


– Med den här granen vill vi hjälpa till att flytta julen utomhus. Genom att lämna en hälsning till någon du tycker om kan du också sprida lite kärlek vidare till andra som kan komma dit och läsa, säger Anna Mossberg.


Petra Lilja är väldigt nöjd med resultatet av sitt förslag.


– En mörk, dyster kväll när vi är på väg in i trädgården så ser vi ljuset. Vi blev så glada. Den var fantastiskt fin! Vi var överväldigade, säger Petra Lilja.