Skullevaritdär.se – biljettkassa för stödbiljetter

Uppfällda stolar, orörda isar och tomma scener. Över hela Sverige står arenor, träningshallar och kulturscener tomma i corona-virusets kölvatten och utan publik blir det inga intäkter. Inkubatorbolaget Kwikk lanserar nu webbsidan skullevaritdär.se där allmänheten kan köpa stödbiljetter för att stötta verksamheter inom idrott och kultur ekonomiskt.


#skullevaritdär #stöttaekonomiskt #stödbiljett #biljettkassa
På den nya webbsidan kan man enkelt stötta sitt lag, klubb, kultur- eller idrottsförening ekonomiskt nu när många evenemang måste ställas in eller spelas utan publik. Bild: skullevaritdär.se

– När läktarna gapar tomma är vi många som känner likadant: vi skulle varit där. Därför lanserar vi nu webbsidan skullevaritdär.se, där föreningar helt gratis kan registrera sig för att sälja stödbiljetter till sport- och kulturevenemang som ställs in eller genomförs utan publik., säger David Forsberg, vd för Kwikk.


Den som köper en stödbiljett väljer själv hur mycket den ska kosta och kan sedan betala med swish eller kort. Alla som skänker minst tio kronor får en unik biljett via sms som kan användas som ett bevis för att man stöttat föreningen.


Vad biljetten berättigar till är upp till föreningen – biljetten behöver inte betyda någonting alls, men skulle kunna till exempel gälla som entré till en VIP-kväll, tio procent rabatt på merch eller till en gratis kaffe i pausen. Biljetten kan enkelt scannas på plats av en kontrollant med en smartphone.

– Alla som har verksamhet inom sport eller kultur är välkomna att anmäla sig till vår lista genom att gå in på skullevaritdär.se och trycka på knappen ”Registrera din förening”. Så fort vi bekräftat alla uppgifter kommer föreningen att läggas till i listan, säger David Forsberg.