Skogstroll och 10000 kg pumpa i Skånes Djurpark

Förberedelserna pågår för fullt för Höst i Djurparken som snart öppnar i Skånes Djurpark. Bland annat har en jättebeställning på 10 000 kg pumpa gått iväg och ett femtiotal nya skogstroll flyttar in i parkens vrår.


#skånesdjurpark #höstidjurparken #djurupplevelser #höstutflykt
I Camp Oak, en tältby mitt i djurparken, kan man övernatta under höstlov och helger och uppleva djuren under gryning och skymning. Foto: Skånes Djurpark

De tusentals pumporna ska pryda Skånes Djurpark mellan den 26 september och den 1 november när det firas Höst i Djurparken. Pumpor och skogstroll, tillsammans med en lövskog som exploderar i rött, orange och gult, sprakande eldstäder som bjuder in till marshmallowsgrillning och brölande kronhjortar i full brunst, gör Skånes Djurpark till ett riktigt höstig utflyktsmål. 


– Vi älskar allt med hösten, det är en extremt mysig tid. Djuren är pigga och aktiva i det svalare vädret, pumpor och vackra höstdekorationer pryder varje hörn av parken och familjer dricker varm choklad och grillar marshmallows kring lägereldarna, säger Glenn André Viste Bøe, vd på Skånes Djurpark.

Parkens operativa avdelning arbetar just nu med att städa undan sommaren och välkomna hösten. Bland annat flyttar ett femtiotal nya skogstroll in i parken. Träd, stenar och stockar får armar, ben och ögon när de förvandlas till mystiska skogstroll. Flera av dem är kreativa filurer som man får spana både en och två gånger efter innan man lyckas se var de gömmer sig.

– Trollen bor bland träden, i djurens hägn och till och med i vattnet. I år bjuds det verkligen på en spännande trolljakt, säger Glenn André Viste Bøe.