Skaraborgs golfbanor satsar gemensamt

I Skaraborg är det tätt mellan golfbanorna. Nu har tio av dem samlat sig under paraplyet Golfa i Skaraborg för att marknadsföra sig med ett gemensamt filmmaterial och en gemensam webbplattform.


#golfaiskaraborg #nextskövde #golfsemester #golfhemester
Ett nytt marknadssamarbete har inletts mellan golfbanor i Skaraborg för att få fler att förlägga sin golfresa till området mellan Vänern och Vättern. Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Att det finns många golfbanor i Skaraborg är kanske inte någon nyhet för den skaraborgska golfaren. Men det är första gången som de samlar ihop sig i en gemensam satsning. Under cirka ett år har arbetet pågått med att skapa en gemensam webbplats och filmer. Arbetet har gjorts inom ramen för projektet Visit Skaraborg, där alla turistorganisationer jobbar tillsammans med att visa upp utbudet i Skaraborg.


– När vi lägger samman våra produkter blir vi unika genom att kunna visa upp ett så stort utbud på en så liten yta. Som besökare kan man välja sitt favoritboende och sedan ha ett stort antal besöksmål på dagsreseavstånd, i detta fall tio golfbanor, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Målgruppen för Golfa i Skaraborg var ursprungligen Stockholm och Mälardalen men under rådande reserestriktioner är det inte läge att marknadsföra sig i dessa regioner.


– Istället väljer vi att visa upp ytterligare ett exempel för skaraborgarna på vad som finns inom en timmas resa. Det kan ju också vara en spännande upplevelse att boka in sig för en hemester på något av alla olika typer av boenden vi har i Skaraborg, säger Jessica Bergstrand.