Skaraborg testar abonnemang för livesport

Skaraborg blir först i Sverige med ett abonnemang för livesport. För en fast månadssumma kan den som abonnerar gå på ett obegränsat antal matcher. Bakom konceptet står Skövde-baserade Mewego.


Mewego Passport lanserades i början av året och har i skrivande stund IFK Skövde, Villa Lidköping, HC Lidköping och Mariestad BOIS anslutna till tjänsten. Foto: Ferhat Deniz Fors

I dagsläget är det ishockey, bandy och handboll som finns med i utbudet som är koncentrerat till Skaraborgsområdet. Men enligt Mewego är det bara början.


– Vår vision är att var man än befinner sig i Sverige så ska man kunna gå på så många matcher man vill, vare sig det gäller handboll, hockey, fotboll, eller vad man nu är intresserad av. Vi vill att det skall vara lätt att gå på match utan krångel med biljetter. Vi börjar på hemmaplan här i Skaraborg och expanderar successivt, säger Emanuel Kaplan, vd på Mewego.

Företaget startades för två år sedan med en dröm om att få fler att upptäcka idrotten.

Några i teamet har själva ett förflutet inom handboll och hockey vilket kan förklara deras passion för sporten och viljan att få fler att upptäcka den som underhållning.


– Vi såg ett problem med sjunkande publiksiffror och förlegade biljettsystem inom livesporten och kände att här finns det mycket vi kan göra. Dessutom ligger abonnemangsformen i tiden, det är bara att se på Spotify, Netflix och Storytel till exempel. Man vill som konsument ha fri tillgång till ett stort urval på sina egna villkor. Vi vill göra matcherna lättillgängliga för allmänheten helt enkelt, berättar Emanuel Kaplan.