​Sportlovskul med simmärkestagning

Under sportlovet sätts simkunnigheten i fokus på sju av Stockholms Stads simanläggningar genom aktiviteten Swim Open Stockholm Mini – Simkunnighetskul för alla! Aktiviteten genomförs för femte året i rad som ett samarbete mellan Svensk Simidrott och Stockholms Stad.


#swimopenstockholmmini #swimopenstockholm #sportlovsaktivitet #sarahmärket
Under sportlovet erbjuds simmärkestagning i sju av Stockholms simhallar.

Allmänheten kommer att kunna få hjälp med att ta utvalda simmärken i simhallarna i Farsta, Vällingby, Skärholmen, Tensta och Husby. De 250 första deltagarna på respektive anläggning får också märkena kostnadsfritt. Nytt för i år är att märkestagning även erbjuds särskilt för personer med funktionsnedsättning på Sandsborgsbadet och Beckomberga sim- och idrottshall.


Det kommer att erbjudas märkestagning utifrån olika kunskapsnivåer. I år ges bland annat möjlighet att testa Sarahmärket som tagits fram tillsammans med simstjärnan Sarah Sjöström. För att klara Sarahmärket ska man ​dyka från startpallen, kicka 5 fjärilskickar under vattnet samt simma 25 meter under 55,48 sekunder (Sarahs världsrekordtid på 100 fjärilsim).

​– Vi är fantastiskt stolta över Sarahmärket som stärker kopplingen mellan Swim Open Stockholm Mini och vår internationella simtävling Swim Open Stockholm. För varje avklarat Sarahmärke så skänker dessutom Svensk Simidrott 10 kronor till Barncancerfonden, berättar Christina Sandin, simkunnighetsansvarig på Svensk Simidrott.


Swim Open Stockholm är Europas största pristävling i simning och arrangeras i Stockholm den 3-6 april 2020 av Svensk Simidrott tillsammans med föreningarna Simklubben Neptun, Spårvägen Simförening, Väsby Simsällskap och Södertörns Simsällskap. Simmare från drygt 30 länder kommer att delta.


– Att ge tillfällen att öva sin simkunnighet är ett av våra viktigaste uppdrag. Swim Open Stockholm Mini är ett bra sätt att koppla ihop en aktivitet för barn och unga under sportlovet som en socialt hållbar insats kopplat till det större evenemanget Swim Open Stockholm. Det är så vi vill jobba för att skapa ett mervärde för fler i samband med stora evenemang som genomförs i samarbete med oss, säger Marina Högland, Idrottsdirektör på Idrottsförvaltningen Stockholms stad.