Simkunnighetskul på sportlovet

I Stockholm sätts simkunnigheten i fokus genom aktiviteten Swim Open Mini – Simkunnighetskul för alla! Aktiviteten är ett samarbete mellan Svensk Simidrott och Stockholms Stad och kommer att genomföras under vecka 9 i fem av Stockholms Stads anläggningar.


Aktiviteten kretsar kring årets regnbågsfärgade simborgarmärke. Regnbågsfärgen manifesterar alla människors lika rättigheter och värde.

I simhallarna kommer alla som vill kunna få hjälp med att ta ett antal utvalda simmärken och de 100 första märkena delas ut gratis på respektive anläggning. Det kommer även finnas möjlighet att gå en tipspromenad och vinna biljetter till den internationella simtävlingen, Swim Open Stockholm, som går av stapeln den 5-8 april på Eriksdalsbadet i Stockholm.


– Jag är glad att vi i Stockholms stad kan öppna fem av våra simhallar för simkunnighetsaktiviteter riktade mot barn och ungdomar under ett skollov, säger Marina Högland, förvaltningschef för idrottsförvaltningen. För oss är det viktigt att så många som möjligt lär sig simma.


Lokala simidrottsföreningar arrangerar aktiviteten i samverkan med anläggningarna.