Sigtuna Swimrun firade med mer publikvänlig bana

För femte året i rad arrangerades Sigtuna Swimrun den 17 augusti. Femårsjubileet firades med en ny, mer publikvänlig bansträckning.


Årets upplaga av Sigtuna Swirmun var den femte i ordningen, vilket firades med ny bansträckning. Foto: Hotell Kristina

Ett swimrun-lopp går ut på att man i lag om två springer och simmar om vartannat. Deltagarna springer i våtdräkt och badmössa och simmar med skor. Man får ta med sig simhjälpmedel, under förutsättning att de bärs med under hela loppet.


Sigtuna Swimrun startade som tidigare på Hotell Kristina och löparna sprang först ned till Våfflan Hamnkrog och Bar där det var dags för första simsträckan. Årets upplaga hade fem simsträckor mot tidigare års fyra sträckor. Den längsta simsträckan är cirka 700 meter lång.


En annan förändring var att en löpsträcka gick genom hela Stora gatan, som är Sveriges äldsta gata med ursprunglig sträckning. Eftersom det inte går att ha någon förcyklist där sprang två av arrangörerna fram och tillbaka och ledsagade löparna genom staden till alla åskådares stora förtjusning.

– Vår målsättning var att göra Sigtuna Swimrun mer publikvänligt och visa upp vackra Sigtuna stad för de tävlande, vilket vi tycker att vi uppnådde, säger Fredrik Buchaus, från Sigtuna Sports Club och ansvarig för bansträckningen.


Arrangörer för Sigtuna Swimrun är Sigtuna Sports Club, Hotell Kristina och Lars Sköld.