Seniorer erbjuds prova på-aktiviteter

19–22 mars står dörrarna till Halmstad Arena öppna för Halmstads alla seniorer. Med ett fullspäckat schema ges många möjligheter att prova på olika sorters hälsofrämjande aktiviteter.


Under Seniordagarna kan de som fyllt 65 år få prova på linedance, squaredance, cirkelträning, sittgymnastik, par- och sittdans, pingis och landcurling med hjälp av instruktörer. Det finns även möjlighet att testa på vattengymnastik i arenabadets varma bassänger.

Utöver de sportiga inslagen kan man roa sig med en utmanande quiz eller med ett kreativt och fantasifullt skapande, som att lära sig sticka. Seniordagarna avslutas med en tedans till levande musik.


– Vår förhoppning med Seniordagarna är att väcka intresse och nyfikenhet genom att ta del av det stora aktivitetsutbud som erbjuds på Halmstad Arena och inom vår förebyggande verksamhet, säger Josefin Nygren, aktivitetsledare på Halmstads kommun.


Varje månad året runt erbjuds över 300 aktiviteter inom förebyggande verksamhet i Halmstads kommun. Seniordagarna är ett samarbete mellan hemvårdsförvaltningens förebyggande verksamhet och teknik- och fritidsförvaltningen.