Scenkonstbiennal för barn och unga

Det är dags för den sjunde upplagan av bibu – scenkonstbiennal för barn och unga.

För tredje gången genomförs biennalen i Helsingborg, den 16–19 maj. Årets program erbjuder teater, dans, musikal och dockteater från hela Europa.


Myriader av världar med Unga på operan – Kungliga Operan är en av de juryutvalda föreställningarna på bibu. Foto: Markus Gårder

bibu vänder sig till branschen, det vill säga alla som på något sätt arbetar med scenkonst för barn och unga – scenkonstnärer, administratörer, arrangörer, politiker och beslutsfattare.

Biennalen riktar sig också till alla kulturintresserade, vuxna, barnfamiljer och ungdomar som kan besöka festivalen och ta del av dess dignande utbud. Särskilt välkomna är barn och unga inom förskola, skola och gymnasium. Föreställningarna är för publik från tre månaders bebisar till unga vuxna.


bibu 2018 presenterar allt från en dansföreställning där låren spelar huvudrollen, interaktiv teater om familjedemokrati, modern Törnrosasaga till teater om att starta krig mot kriget.

Juryns urval består av 16 svenska uppsättningar och tre internationella. Ytterligare åtta svenska produktioner och en internationell dockteaterföreställning spelar under biennalen. 


Utöver alla föreställningar innehåller bibu 2018 också ett omfattande seminarie- och workshopsprogram, 34 seminarier och sex workshops inom väldigt skilda ämnen och områden.

Se hela bibu 2018 års program här: bibu.se/program