Sagolika miljöer lyser upp i höstmörkret

Marschaller, upplysta träd och tusentals levande ljus längs stigarna. När Sofiero bjuder in till Ljusstämning, den stora ljusfesten 31 oktober–3 november, förvandlas parken till en stämningsfull och magisk plats för både stora och små.


Höstens färger tillsammans med parkens stämningsfulla ljussättning gör Ljusstämning på Sofiero till ett populärt och välkommet inslag i novembermörkret, säger projektledare Matthias Bong. Foto: Tina Dalemo

Det är sjätte året i rad som Sofiero anordnar Ljusstämning i slottsparken. Lagom till att höstmörkret sänker sig över parken tänds tusentals lampor, marschaller och ljusinstallationer och skapar en drömlik värld kring det upplysta slottet. Förutom alla belysta promenadstigar bjuds det på olika ljusaktiviteter och upplevelser runt om i parken.


– Under de här kvällarna får besökarna uppleva och upptäcka slottsparken i en annorlunda skepnad. Vi tar med dem till nya platser i parken och precis som tidigare år överraskar vi med många oväntade upplevelser. Under Ljusstämning sprider ljus och facklor magi och mystik över naturmiljöerna kring Sofiero på ett sätt som är helt fantastiskt, säger Matthias Bong, projektledare. 

För barnen är det extra spännande med ljusinstallationerna i Sagoskogen där träden viskar i mörkret och vid lekstugan i nedre delen av parken ordnas pyssel och aktiviteter av olika slag.


Ljusstämning har öppet torsdag 31 oktober–söndag 3 november klockan 17.00–21.00.