Sörenstam bjuder in morgondagens stjärnor

Annika Sörenstam, världens genom tiderna bästa kvinnliga golfspelare, bjuder in Europas mest lovande tonåringstjejer för att ge dem en språngbräda i karriären och för att ge tillbaka till golfen. Årets upplaga av ANNIKA Invitational Europe arrangeras på Kungl. Drottningholms golfklubb 19–21 juni, och är den åttonde i ordningen.


Annika Sörenstam håller clinic på ANNIKA Invitational Europe 2017 på Halmstad GK. Foto: Göran Söderqvist

Annika Sörenstam ser fram emot att få komma tillbaka till Sverige och hemstaden Stockholm för att inspirera unga tjejer som satsar på sin golf.


– Jag är så stolt över hur ANNIKA Invitational Europe har utvecklats och startfältet ser än en gång fantastiskt ut. Vi fortsätter med vårt framgångsrika tema ”More than Golf” och kommer även i år att lägga in utbildningsblock om bland annat hur spelarna uppnår en hälsosam, aktiv livsstil och vad de kan förvänta sig under rekryteringsprocessen till college, säger Annika Sörenstam.

78 tjejer i åldern 15–19 år från hela Europa, och även så långt bort som Argentina, deltar. 27 spelare är från Sverige.


– De här tjejerna är inte bara framtidens golfstjärnor på college och på världstourerna, utan även nästa generation kvinnliga företagsledare. Det är framför allt detta som inspirerar mig att göra vad jag kan för att i min tur inspirera dem i sina livsval, fortsätter Annika.

En av dem som kommer att delta är fjolårsvinnaren Amanda Linnér från Hills Golfklubb i Göteborg, som förutom pokal och ära fick friplatser i ANNIKA Invitational USA i Florida samt Europatourens final i Dubai tack vare segern.


– För oss svenskor är det en bra chans att möta internationellt motstånd på hemmaplan och tävla mot spelare som vi förmodligen kommer att tävla mot fram över på olika tourer. Hela veckan är en upplevelse där du knyter nya kontakter med spelare från andra länder, lär dig nya saker och har roligt hela tiden tack vare fantastiska kringaktiviteter, säger den 17-åriga damlandslagsspelaren från Mölndal utanför Göteborg.


Parallellt med ANNIKA Invitational Europe arrangeras ANNIKA Cup, där de tolv högst rankade spelarna i Sverige 12–15 år bjuds in att delta. Förutom specialträning med världsstjärnan får deltagarna en inblick i vad som väntar på touren och teambuildingaktiviteter tillsammans med deltagarna i tävlingen.