Rullande bygglekplats kör längre

Uppdaterat: 23 okt. 2018

POP UP bygglek är den rullande bygglekplatsen som i en skåpbil tar sig runt i Göteborg och erbjuder barn och unga möjligheten att skapa samtidigt som de lär sig att använda riktiga verktyg. Nu utökar verksamheten sitt körschema. Från att tidigare bara rullat på sommarloven så breddar nu POP UP bygglek sitt körschema till att omfatta alla skollov. Dessutom planeras några spontana besök varje vecka i olika delar av Göteborg. Den utökade verksamheten möjliggörs tack vare att fler stadsdelar i Göteborgs Stad nu samarbetar kring POP UP bygglek.


POP UP bygglek erbjuder barn och unga möjligheten att få skapa samtidigt som de får testa på att använda verktyg som exempelvis borr, såg och hammare och spik. Det finns alltid pedagoger på plats som kan instruera och inspirera. Alla är välkomna att bygga oavsett ålder och allt är helt gratis.

– Det roligaste med POP UP bygglek är att alla, stora som små, kan bygga tillsammans och att barnen samtidigt lär sig hur man hanterar verktyg, säger Lisa Bengtsson, pedagog på POP UP bygglek.