​Publikrekord på Naturens och Idrottens dag i Vallentuna

Strålande sol och ett brett utbud av aktiviteter lockade fler besökare än någonsin till Naturens och Idrottens dag i Vallentuna. Fler än tusen personer tog chansen att testa kommunens idrotts- och friluftsutbud, kulturaktiviteter och njuta av god mat.


Orienteringsklubben Vallentuna-Össeby OL var en av de många föreningar som visade upp sig under Naturens och idrottens dag (genrebild). Foto: Oskar Karlin (CC BY-SA 2.0)

Under Naturens och Idrottens dag fick vallentunaborna möta det lokala föreningslivet och prova på massor av olika aktiviteter.


– Det har kommit fler besökare än någonsin tidigare och stämningen är verkligen på topp. Det visar att det finns ett stort behov av ett forum där man kan prova på allt Vallentunas föreningsliv har att erbjuda, säger Annika Wegnebring, idrott- och ungdomsstrateg och ansvarig för Naturens och Idrottens dag på Vallentuna kommun.


Christel Miettinen besökte Naturens och Idrottens dag framför allt för att hitta en passande fritidsaktivitet för dottern Emilia.


– Vi har tidigare provat olika idrotter, men hon har inte riktigt hittat något hon tycker om. I dag fick vi verkligen se och testa mycket av det Vallentuna har att erbjuda. Vi har provat tennis, parkour och musikinstrument på Vallentuna kulturskola, men karate var det hon verkligen fastnade för.

Även Emilias yngre bror Philip hittade sitt nya intresse och kommer förmodligen att börja med volleyboll till hösten.


Möjligheten att prova på så många olika aktiviteter på en och samma plats lockade inte bara vallentunabor. Från Solna kom Fredrik Adolfsson med familj.


– Vi hittade evenemanget på Facebook och det verkade vara en rolig prova på-dag för barnen. Det finns massor att testa och det är skön stämning och härligt väder. Vi kommer gärna tillbaka nästa år.


All aktivitet gjorde förstås besökarna hungriga och törstiga och i serveringen slog Vallentuna BK försäljningsrekord.


– Vi har sålt nästan dubbelt så mycket som förra året, det var verkligen en succé. Inte ens när hamburgarna tog slut och vi var tvungna att åka och köpa mer gick människor ur kön. Det har verkligen varit en positiv och glad stämning hela dagen, säger Sara Wetterholm, styrelseledamot i Vallentuna BK.


Peter Brunnberg, ordförande i orienteringsklubben Vallentuna-Össeby OL är tacksam för möjligheten att visa upp sin verksamhet för vallentunaborna under så lättsamma former.


– Fler än hundra personer har provat på orientering under dagen och vi har mött både ungdomar och vuxna som är intresserade av att börja orientera. Det är oftast de stora lagsporterna som hörs och syns, så att få möjlighet att visa upp oss och berätta om vår förening under Naturens och Idrottens dag är fantastiskt.