PRO Litium Carrier – kraftfullt eldrivet arbetsfordon

E-TRON AB presenterar den eldrivna PRO Litium Carrier. Ett litet, smidigt arbetsfordon för park- och kyrkogårdsskötsel som tagits fram i samarbete med kunder som efterfrågat ett stabilare och mer kraftfullt alternativ.


Den nya eldrivna PRO Litium Carrier kan användas som arbetsfordon för park- och kyrkogårdsskötsel eller transportfordon inom industrier, hotell och andra anläggningar.
Liten och smidig men full av kraft är den nya eldrivna PRO Litium Carrier redo att användas som arbetsfordon för park- och kyrkogårdsskötsel eller transportfordon inom industrier, hotell och andra anläggningar. Foto: Andreas Magnusson/E-TRON

PRO Litium Carrier är 120 cm bred och 250 cm lång med liten svängradie. Hytten är utan dörrar för att underlätta i- och urstigning och har två stolar med trepunktsbälte. Chassit är helt i aluminium och rostfritt stål.

– Den här modellen är absolut inte unik. Men de som finns på marknaden i dagsläget är ofta klent byggda. Så på direkta önskemål från kunder tog vi fram en modell som är ordentligt byggd från grunden. Ett litet smidigt arbetsfordon som klarar tuffare uppgifter och i stort sett är helt underhållsfri, säger Henrik Gunnarsson, försäljningschef på E-TRON AB.

PRO Litium Carrier drivs med en stark elmotor (AC 6-10 kW) och underhållsfria litiumbatterier av typen LiFeOP4 (litiumjärn). Den är utrustad med ombordladdare och Typ 2-uttag vilket innebär att den kan laddas i vanligt eluttag eller laddbox.


Fordonet kan utrustas med flak, tippflak eller skåp och har en lastkapacitet på cirka 400 kg. Dragkapaciteten ligger runt 1250 kg. Topphastigheten är 30 km/h vilket gör att personer som endast har AM-behörighet eller traktorkort kan köra fordonet.