Pop-up lekpark för levande stadskärna

I centrala Katrineholm har en mobil pop-up lekpark öppnat för sommaren. Tre månader kommer lekcontainern att finnas på plats för alla som vill leka och klättra. Om initiativet slår väl ut kommer parken tillbaka fler gånger.


#popuplekpark #cado #katrineholm #levandestadskärna #sommarstad
Pop-up lekparken kommer från Cado och är inbyggd i en container. Det gör lekparken enkel att flytta och packa upp och ner. Foto: Cado

– På vintern har vi isbanan på torget att samlas kring. Frågan har väckts om inte kommunen kan göra något motsvarande på sommaren. Pop-up lekparken kommer bidra till liv och rörelse på torget. Barnen kan leka i lekparken och den ena föräldern kan göra ärenden på stan. Vår förhoppning är att detta kommer gynna handeln också. Vi ser ett behov av en levande stadskärna och behovet har växt under dessa corona-tider, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.


Runt lekparken ska det komma bord och stolar för de som hellre tittar på än åker rutschkana och grönska för trivselns skull. Intill lekparken kommer även Fritidsbanken att ställa upp en vagn där alla kan låna sport- och fritidsutrustning gratis.

Efter sommarens slut kommer pop-up lekparken att utvärderas för att se om den ska komma tillbaka.