Parkskötare elcyklar till jobbet

Parksektionen i Sundsvall har tagit in fyra ellastcyklar till parkskötseln i sommar. Ett sätt att bidra till en miljövänligare stad och att minska onödigt bilåkande.


Tummen upp för ett miljövänligare transportsätt i Sundsvall.

På cyklarna finns det utrymme för att transportera till exempel trädgårdsredskap. Elcyklarna klarar väl av Sundsvalls kuperade gator till skillnad från vanliga cyklar där det skulle bli för omständigt och tidskrävande att förflytta både sig själv och redskapen. En cykel är också ett smidigt sätt att ta sig fram samt lätt att parkera. Utmärkt för mindre underhållsjobb i parkerna.


– Vi vill testa om det faller väl ut att använda elcyklar när vi sköter om våra parker och grönområden. Vi vill bidra till att minska koldioxidutsläppen i staden och vi tror att det här är ett sätt att göra det på. Vi har många bilar som kör i centrum varje dag och vi vill dra vårt strå till stacken, säger Tomas Häggström, sektionschef, parksektionen.

Många av transporterna för parksektionen kan dock inte skötas av elcyklar. Till exempel transporteras allt från stora blomsterurnor till parkbänkar, men elcyklarna ger i andra sammanhang möjlighet att jobba på ett nytt sätt.