Internationell padel-tävling flyttas till Malmö

Padel växer snabbt och även i Sverige upptäcker allt fler racketsporten. Nu flyttas den internationella tävlingen Swedish Padel Open från Båstad till Malmö. Swedish Padel Open kommer att gå av stapeln i Malmö Arena den 4–8 november 2020.


#padel #swedishpadelopen #malmöarena
Padel är en snabbt växande sport som är enkel att lära sig och kan aktivera många olika åldrar och samhällsgrupper. Foto: Malmö stad

Padel är en sport inspirerad av både tennis och squash. Tempot är högt men det är samtidigt lätt att lära sig, så det går fort att komma igång med att spela. Sporten växer snabbt. På mindre än tre år har antalet banor i Sverige vuxit från ett 40-tal till över 1 000.

Endast elva stycken Open-tävlingar i padel arrangeras runt om i världen. Swedish Padel Open spelades för första gången 2018 i Båstad med uppföljning 2019, då tävlingen drog cirka 16 000 besökare. 2020 spelas Swedish Padel Open i Malmö och det beräknas komma 20 000–25 000 besökare till eventet, inklusive ett stort antal internationella besökare.


Swedish Padel Open ingår som deltävling i den internationella touren World Padel Tour (WPT) som kan jämföras med ATP och WTA inom tennisen med den skillnaden att WPT organiserar både damer och herrar.


– Swedish Padel Open i Malmö kommer att bli Sveriges absolut största padeltävling genom tiderna och vi siktar såklart på att slå världsrekord och komma över 9 600 åskådare under en dag vilket var nytt rekord för Mastersfinalen i Barcelona i december 2019, säger Nicklas Persson, ordförande i Swedish Padel Open.